1. Vepřovou plec nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, smícháme s plátky česneku a kmínem a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.
2. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli a připravené maso. Zprudka opečeme v pekáčku, zalijeme šálkem vody a dáme do trouby péct.
3. Pečeme asi hodinu do změknutí, za občasného podlévání výpekem.
4. Podáváme se špenátem nebo s kysaným zelím.
5. Kysané zelí slijeme a rozkrájíme. Na pánvi orestujeme cibuli a necháme zesklovatět, poté přidáme zelí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, zahustíme zelí a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme ocet a sůl podle chuti. Podáváme s bramborovým knedlíkem, recept najdete ZDE.