Telecí maso

Telecí na paprice

Telecí paprička byla  v dobrých hospodách vždy  na jídelním lístku.Podávala se jen s houskou jako svačinový "gáblík" nebo se širokými nudlemi, krupicovými noky nebo s rýží v poledne. 

Telecí kýta po pražsku

Telecí maso obsahuje málo tuku a je lehce stravitelné. Můžete ho tedy směle servírovat i dětem, nemocným či dokonce tchýni úzkostlivě sledující svou linii. Náš recept sice není díky použití másla úplně dietní, ale jemnost masa z kýty určitě ujistí každého strávníka o správnosti jeho výběru.
 

Španělské ptáčky z telecího masa

Co dalo Španělsko české gastronomii? Přece španělské ptáčky! Ale buďme přesní, název sice svádí, nicméně recept samotný byste v hispánské kuchyni marně hledali...Jedna legenda praví, že tuto specialitu vařil kuchař v hospodě U Španěla a chodil na ní proslulý hotelier a restauratér Šroubek, který španělského ptáčka obohatil o vařené vejce a také proslavil.
 

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.