Uzená pečeně s hráškovou kaší

Uzená pečeně s hráškovou kaší
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 400 - 600 g uzené pečeně
    • 400 g mladého hrášku
    • 2 lžíce másla
    • 2 lžíce polohrubé mouky
    • 2 - 3 lžíce vývaru z uzeného masa
    • mletý bílý pepř
    • sůl
    příloha
    pikantní zeleninový salát
    Mají vaši malí strávníci nejraději hamburgry s kečupem a vy už vážně nevíte, čím se jim zavděčit? Neházejte hrách na stěnu! Raději jej uvařte v uzeném vývaru a obložte plátky kouřem vonícího masa. Tato úprava uzeného masa je regionální specialitou Českého ráje.
     

postup

  • Mladý hrášek podlijeme vývarem z uzeného masa, osolíme a opepříme. Z másla a mouky vytvoříme jíšku, přidáme k hrášku. Společně podusíme a poté prolisujeme.Uzenou pečeni nakrájíme na plátky a přiložíme k jednotlivým porcím kaše.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.