Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
120 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 800 g hovězí zadní nebo na minutku nízký roštěnec
    • 8 stroužků česneku
    • zázvor
    • hladká mouka
    • hovězí vývar a bílé víno na podlití
    • máslo na zjemnění
    Voňavá pochoutka z červeného masa stojí za hřích! Pikantní pečeně se zázvorem je výborná s bramborovým knedlíkem. Tato úprava hovězího masa je regionální specialitou z Vysočiny.

postup

  • Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, prošpikujeme a potřeme česnekem, zázvorem a solí. Maso obalíme v mouce, po obou stranách opečeme, pak podlijeme a dusíme do změknutí. Vypečenou šťávu chvilku povaříme tak, aby se nám odvařila část vody a zjemníme ji máslem.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.