Smažené dršťky

Smažené dršťky
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 600 g vařených drštek
    • sůl
    • pepř
    • česnek
    • 250 g oleje na smažení
    • 200 g strouhanky
    • 2 vejce
    • 50 g mléka
    • 80 g hladké mouky
    příloha
    • bramborový salát, vařené brambory, bramborová kaše
    Uvařené dršťky opepříme, osolíme, potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Při podávání můžete zdobit česnekovými chipsy.
     
     

    Dříve, než jste mohli  tento kulinářský klenot podávat, museli jste  strávít v kuchyni poměrně dlouhou dobu. Aby se totiž dršky zbavily charakteristického zápachu a nečistot, musí se nejméně třikrát převařit v čisté vodě. Dnes již koupíte drštky vyprané a předvařené, které 20-30 minut povaříme.Pak už stačí jen rychle obalit, osmažit a odměnit se za nekonečné čekání nad hrncem.Tato úprava je regionální specialitou západních Čech.
     

postup

  • Postup:
    Uvařené dršťky opepříme, osolíme, potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Při podávání můžete zdobit česnekovými chipsy.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.