Starohorská čočková polévka

Starohorská čočková polévka
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 150 g čočky
    • 150 g libové slaniny
    • 1 malá cibule
    • 150 g kořenové zeleniny (karotka, celer, petržel)
    • 200 g brambor
    • ocet
    • cukr
    • sůl
    Čočka bývá označována jako královna luštěnin a zmínku o ní najdete dokonce i v bibli. Přestože z ní velký obsah bílkovin dělá výbornou náhražku masa, my vám jej v této polévce odpírat nebudeme. Lehce osmahnutá libová slanina z ní nepochybně udělá šlechtičnu ve vašem jídelníčku.Tato polévka je regionální specialitou ze severní Moravy a Slezska.
     

postup

  • Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme dostatečným množstvím vody a dáme vařit. V kastrolu zlehka osmahneme nakrájenou libovou slaninu spolu s nakrájenou cibulí a kořenovou zeleninou. Přidáme na kostky nakrájené oškrábané brambory. Osolíme a vlijeme částečně předvařenou čočku. Vše společně uvaříme doměkka. Na závěr dochutíme špetkou cukru.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.