Zdraví od pohanů

Zdraví od pohanů

Send by e-mail
  • Pohanka má své jméno po těch, kteří ji přivezli do Evropy. Ano, byli to pohané, Tataři. My Češi jsme jí začali pěstovat ve 12.století, zpočátku jako krmivo, ale v 15.století se začala také objevovat i na českých talířích.  Mletá pohanka se přidávala do chleba, sloužila jako zavářka do polévky, oblíbené byly pohankové kaše. V minulém století však tato velmi zdravá obilnina, která má jedinečný obsah rutinu, který nám dokáže zpevňovat cévy, z našich stolů skoro zmizela. O její dnešní vzkříšení se postarala mimo jiné i Stará garda mistrů kuchařů a cukrářů České republiky, která slaví úspěch na všech gastronomických akcích se svojí pohankovou pomazánkou, kterou příhodně nazývá “pohankovým tatarákem“. Pohanka do české kuchyně určitě patří. Chcete-li ji ochutnat, vyzkoušejte regionální speciality, jako je třeba jehněčí kýta s pohankovým kubou nebo valašský kontrabáš. Receptury najdete na www.czechspecials.cz/recepty .

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.