Kulinářství v období první republiky
Uplynulé události
Kulinářství v období první republiky
- U příležitosti 100. výročí vzniku samostatného československého státu v rámci projektu Společné století pořádá Vysoká škola hotelová v Praze (VŠH) gastronomickou akci Kulinářství v období první republiky. Akce se koná ve středu 16. 5. 2018 od 10 do 20 hod. v prostorách VŠH, Svídnická 506, Praha 8.
V areálu Vysoké školy hotelové se můžete pomocí dobových pokrmů a nápojů přemístit do období první republiky, období T. G. Masaryka a zjistit, co i on jedl a pil.
K ochutnání budou připraveny například bramborové záviny s uzeným masem a červeným zelím, roastbeef s bramborami a domácí majonézou nebo telecí španělské ptáčky s bramborovými knedlíčky. K zakousnutí bude vařený chřest s lanýžovým máslem nebo škvarková pomazánka s chlebem.
Součástí gastronomické akce bude i kulturní program, expozice prvorepublikových jídelních lístků a prezentace dobročinného projektu Stůl pro jednoho, který je realizován absolventkou VŠH Dominikou Farkasovou. Cílem projektu je zamezit hladovění a podpořit snahu klientů (osob bez domova) o znovu začlenění do společnosti. Projekt řeší částečně i problematiku plýtvání potravinami ve stravovacích zařízeních.
Bližší informace o akci na:
https://www.vsh.cz/cs/o-skole/aktualni-zpravy/gastronomicka-akce-kulinarstvi-v-obdobi-prvni-republiky-streda-16-kv/
https://spolecnestoleti.cz/cs/akce/kulinarstvi-v-obdobi-prvni-republiky
kde?
- Vysoká škola hotelová v Praze 8
kdy?
- 16.05.2018 - 16.05.2018
Doba přípravy
- Doba přípravy
- -
- Doba vaření
- -
Počet porcí
-
Přihlásit k odběru newsletteru
Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.