Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory

Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 min
Doba vaření
20 min

Počet porcí

4

Ingredience

  • 4 ks vepřové panenky po 150 – 200 g
    10 sušených švestek bez pecek marinovaných ve vinné pálence
    4 lžíce švestkových povidel
    olivový olej
    hřebíček
    4 lžíce sekaných vlašských nebo lískových oříšků
    sůl
     
    Bylinkové brambory
    250 ml zakysané smetany
    hrst čerstvých bylinek
    sůl
    4 větší brambory uvařené ve slupce
    máslo
    Šťavnaté maso, které lze připravit na mnoho způsobů? Kdo říká „vepřová panenka“, hádá správně. V tomto receptu si k jemnému masu přidáme ještě marinované švestky a ořechy a rozehrajeme tak neodolatelnou symfonii chutí a vůní...

postup

  • 1. Švestky, které jsme nejlépe přes noc naložili do vinné pálenky, nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s povidly, olivovým olejem, kořením a oříšky.

    2. Do panenky prořízneme kapsy a plníme je připravenou směsí. Vrchní část masa potřeme olejem a necháme chvíli odležet, poté ji prudce opečeme. Smetanu smícháme se směsí bylinek a soli a uložíme do lednice. Po dokončení ji promícháme s opečenými bramborami.

    3. Oloupané brambory (nebo noky) orestujeme na pánvi s trochou másla, osolíme. Na závěr přidáme nakrájené bylinky, smícháme a můžeme podávat se smetanou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.