Finále Food Cupu Czech Specials

Finále Food Cupu Czech Specials

Send by e-mail
  • V krásném prostředí zahrad Zámku Troja se odehrál 4. ročník Foodparade – festivalu jídla a pití. V rámci této akce se v sobotu 6.9. odehrálo finálové klání Food Cup Czech Specials. I přes blížící se podzim bylo počasí více než příznivé a tak si návštěvníci pochutnávali na všemožných dobrotách raději ve stínu zámeckých stromů.
     

    Food Cup Czech Specials naposledy

    Soutěžní klání mezi certifikovanými restauracemi vévodilo prvnímu dni festivalu. Změnou oproti regionálním kolům soutěže byla skutečnost, že každá restaurace připravila plnohodnotné tříchodové menu. To bylo zcela volitelné, jednalo se vždy o předkrm, hlavní chod a dezert, jejichž podmínkou byla práce s českými regionálními surovinami. 

    V této gastronomické bitvě se utkali 4 finalisté:
    • - Gourmet Restaurant VILLA PATRIOT, Mariánské Lázně
    • - U Pětatřicátníků Švejk restaurant, Plzeň
    • - Pivovar Faltus, Česká Třebová
    • - Restaurant Prominent, hotel Holiday Inn Brno


    Průběh kuchařského klání

    Restaurace se v soutěžním klání na podiu prezentovaly vždy po dvou, dle výsledků regionálních kol. Jako první se představila Villa Patriot Gourmet Hotel & Restaurant (vítěz regionálního kola v Karlových Varech) a Švejk restaurant U Pětatřicátníků (vítěz regionálního kola v Plzni). Druhou soutěžní dvojicí byly restaurace Prominent Brno (vítěz regionálního kola v Brně)  a Pivovar Faltus Česká Třebová (vítěz ceny diváků regionálního kola v Litomyšli). Restaurace předvedly life cooking show, kdy během 45 minut připravily kompletní tříchodové menu a servírovaly ho odborné porotě a dostalo se i na několik mlsných diváků. Kuchařům i porotcům patří veliká poklona za to, že v tak diskomfortních podmínkách (na přímém slunečním žáru) odvedli tak profesionální a skvělé výkony.
     
    Odborná porota složená ze zástupců Asociace hotelů a restaurací, Agentury CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR hodnotila vzhled předkládaného pokrmu, nápaditost, práci s regionální surovinou a samozřejmě chuť. Vítězné menu připravila VILLA PATRIOT Gourmet Hotel &Restaurant.


     

    Představení vítěze - VILLA PATRIOT Gourmet Hotel &Restaurant

    Luxusní restaurace na mezinárodní úrovni v centru Mariánských Lázní – přesto v parku. Restaurace Villa Patriot je nejdůležitější součástí malého, útulného, gurmánského hotelu. Jejich motto zní: „Nemusíte se přizpůsobit nám, přizpůsobíme se Vám!“

     

    Festivalové menu:

    • - předkrm - Zvěřinová paštika s brusinkami, vlašskými ořechy, šípkovou marmeládou a čerstvým chlebem ze Žandova
    • - hlavní chod - Hovězí krk pomalu tažený na černém Chodovarském pivě s bramborovo–celerovým pyré a smaženou cibulkou
    • - dezert - Skořicový mousse se sušenými jablky a rakytníkovou omáčkou
    •  

    • Výhercem diváckého hlasování je Švejk restaurant U Pětatřicátníků se svým tříchodovým menu:
    •  
    • - předkrm - Terinka z králíka se švestkovým coulis
    • - hlavní chod - Glazírovaný vepřový bok a panenská svíčková připravenámetodou sous-vide, sladký cibulový konfit, bramborová buchta
    • - dezert - Jablko v županu plněné rybízovou marmeládou a ořechy s vanilkovou omáčkou

    kde?

  • Foodparade - festival jídla a pití
    Zámek Troja

    kdy?

  • 06.09.2014

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.