Staročeská pivní polévka s chlebem

Staročeská pivní polévka s chlebem
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 4 dl plzeňského piva
    • 30 dkg černého chleba
    • 40 dkg hovězího masa
    • 30 dkg kořenové zeleniny
    • 1 cibule
    • 2 vejce
    • 1/4 l sladké smetany
    • kmín
    • mletý pepř
    • sůl
    Jinde si možná dají pivo až po jídle, na Plzeňsku s ním začínají už od prvního chodu. Pivní polévka s chlebem ale není žádný módní hit - horkou polévku ze zlatavého moku si připravovali naši předci už před několika staletími.
     

postup

  • Předem očištěné hovězí maso a kořenovou zeleninu uvaříme doměkka v osolené vodě. Chléb pokrájený na velké kostky zalijeme pivem a necháme rozměknout. Polévku přecedíme, do čistého vývaru přilijeme změklý chléb s pivem a necháme rozvařit.Okmínujeme a zalijeme rozšlehanými vejci. Podle chuti dosolíme a nakonec zjemníme smetanou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.