Vinná klobása 5x jinak

Vinná klobása 5x jinak

Send by e-mail
  •  V některých rodinách patří k tradičním štědrovečerním jídlům. Připravili jsme proto pro vás tipy, jak ji upravovat, aby mezi ostatními slavnostními chody zazářila.
     
    Vinná klobása se připravuje z vepřového a hovězího masa, vína, bílého pečiva a koření. Obvykle se podává s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo vařenými bramborami, ale dá se upravit na spoustu dalších způsobů. Tady jsou některé z nich:
    1.  
    2. 1. Šneci
    3. Klobásu stočte do šneků a propíchněte špejlí nebo páratkem (ale nemusíte). V pánvi rozpusťte trochu sádla a šneky z obou stran zprudka opečte. Můžete je také naskládat do pekáčku a při 180 °C péct dozlatova v troubě. Dávejte ale pozor, abyste klobásu nesušili zbytečně dlouho, přišla by pak o šťavnatost.
    1. 2. Smažená
    2. Klobásu stočte do šneka, propíchněte špejlí nebo párátkem a obalte v trojobalu jako řízek – nejdřív mouka, potom osolené prošlehané vajíčko a nakonec strouhanka. Smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova.
    1. 3. Ve smetaně
    2. Klobásu stočte do mělkého kastrolu nebo malého pekáčku a zalijte smetanou ke šlehání – klobása měla být ponořená aspoň do poloviny své výšky. Pečte při 140°C asi 30 minut.
    1. 4. S vejcem
    2. Klobásu stočte čtyř šneků a opečte ji z obou stran na pánvi.  Prošlehejte 4 vejce se 4 lžícemi mléka, solí a pepřem a klobásy v pánvi zalijte. Nechte vaječnou směs zatuhnout, ozdobte petrželkou a podávejte.
    1. 5. Jako burger
    2. Vinnou klobásu vymačkejte ze střívka a propracujte ji s bílkem, prolisovaným česnekem, tymiánem a strouhanou citronovou kůrou. Vytvarujte placičky a opečte je z obou stran. Vkládejte je do rozpůlených Burgerových housek (můžete je z řezné strany lehce opéct),  přidejte karamelizovanou cibulku nebo oblíbené čatní a lístky polníčku.

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.