To nejlepší z českých borůvek

To nejlepší z českých borůvek

Send by e-mail
  • V létě jim - společně s houbami - patří les. To když se plochy drobnolistých nízkých keříků osypou temně modrými plody se šedavým nádechem, mezi stromy se objeví stovky sběračů s česacími hřebeny. Aby se poté ve velkém množství objevily ve stáncích trhovců a spoluvytvářely nabídku především dezertních stránek jídelních lístků. Právě tehdy přichází čas borůvek. 

    Pro případ, že budete cestovat po republice, nabízíme vám stručný výběr restaurací, které mají v repertoáru borůvkové dobroty. Vy je tak můžete porovnat třeba s těmi, na které si vzpomínáte z domova či prázdnin u babičky.


    Hotel Krčínův dům - restaurace Jakub, Kájovská 54, Český Krumlov
    I po odchodu Jiřího Houšky zůstává baštou českokrumlovské gastronomie vysoké ligy. 
    Domácí lívance s borůvkovým žahourem a zakysanou smetanou




    Hotel Horizont, Velká Pláň 141, Pec pod Sněžkou
    S Jiřím Švestkou v čele kuchyně chystá hotel každoročně i populární Gastronomické dny s vysokou návštěvností. Ty letošní budou počátkem prosince. 
    Lívanečky podle Magdaleny Dobromily Rettigové podávané s borůvkovým ragů a vanilkovou pěnou 




    Hotel Kraví Hora, Bořetice 510, Bořetice
    Stejně pestrý, jako komplex hotelových budov, i lákajícící jako okolní krajina jsou i proslulá gourmet menu hotelového šéfkuchaře. Jistě se v nich uplatní i dezert s borůvkami z přilehlých lesů.
    Lívanečky s tvarohem a lesním ovocem, zdobené šlehačkou a čokoládovou lasagní




    Restaurace U Johana, Vizovická 410, Zlín – Příluky
    Restaurace, která v mantinelech Czech Specials odvádí krásnou práci. Velký výkon předvedla také na premiéře zlínského Garden Food Festivalu v roce 2016.
    Palačinka s tvarohem, karamelovou čokoládou a borůvkami




    Hotel Miura, Čeladná 887
    V úžasně komponované a báječně sehrané kreaci vynesl Michal Göth borůvky do pater nejvyšší kulinární hry v zemi. 
    Konfitovaná telecí játra s borůvkami v balsamicu s pohankou




    Hotel Horal, Leskové 583, Velké Karlovice
    Po osvěžující koupeli v jednom ze tří termálních bazénů  wellness hotelu Horal vám cokoliv z gastronomické nabídky tamní kuchyně bez dalšího zachutná. Vymazlený dezert s báječnými borůvkami určitě.
    Nugátový řez s medovou zmrzlinou z kozího sýra a borůvkovou omáčkou


     

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.