Mystika Máchova kraje aneb pohlednice od Jezera
Mystika Máchova kraje aneb pohlednice od Jezera
- Poetický i zlopověstný. Takový umí být kraj okolo Máchova jezera. Z jedné strany strážen pilířem naší historie hradem Bezděz, z druhé ozdoben úžas budící televizní věží a Ještědu. Ať se procházíte po písku pláží, plujete lodí po jezeře – které je vlastně rybníkem – rybaříte nebo si dopřáváte cyklistické etapy po okolí, pravděpodobně skončíte vždy stejně. V hotelu Port přímo na břehu jezera.
V jeho nitru najdete atraktivní restauraci, po všech stránkách lákající. Dneškem jen lehce tknutý interiér upomíná na zlaté časy mezi dvěma válkami. Rozsáhlá členitá prostora, zvláště pak obloukovitý rondel v zadním čele připomíná příď lodi, chystající se brázdit větrem zvlněnou hladinu jezera. Konejšivá atmosféra a sympatický perzonál přispívají k vašemu dobrému rozpoložení. A to jste ještě nenahlédli do šéfkuchařova menu.
Nepříliš rozmáchle široký výběr, ovšem co položka, to krmě, kterou zaručeně chcete ochutnat. Především z té patrně nejlákavější části, pokladnice kuchyní našich babiček a maminek. V denní nabídce se vždy objeví některá z receptur, která vám časy nedělních obědů s rodinou u jednoho stolu hned v prvních dvou soustech připomene. Může to být i novodobější záležitost, smažený holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem, třeba. Často nám šéf také připomíná slavnou historii našeho rybníkářství. Vedle kapra na mnoho způsobů se zčistajasna objeví na lístku – okoun. Filet decentně chutnajícího masa akorát upečený a provázený mladým sladkým hráškem, to není k mání každý den. Samozřejmě jsou tu k dostání i hity jiných kuchyní, ale… Na domácích buchtičkách s vanilkovým krémem, původně dětské nabídky, se tu utloukají i maminky, jinak si pečlivě střežící skladbu stravy.
Port a jeho restaurace to je vlastně přístav, kde když zakotvíte, rázem zapomenete na všední trable.
Hotel Port, Valdštejnská 530, Doksy, 472 01
tel.: +420 487 809 711, e-mail: hotel@hotelport.cz, https://www.hotelport.cz, otevřeno Po - Ne 12.00 – 23.00
Autor: Milan Ballík
Doba přípravy
- Doba přípravy
- -
- Doba vaření
- -
Počet porcí
-
Přihlásit k odběru newsletteru
Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.