Letní pohlednice z certifikovaných restaurací

 Letní pohlednice z certifikovaných restaurací

Send by e-mail
  • České pohostinství stojí před velkým úkolem. Na prahu letní turistické sezóny všemi silami zabojovat o přízeň hostů a jejich navrácení se zpět. Do těchto aktivit se zapojil i projekt Czech Specials. Pro lepší orientaci v současné situaci se jeho správci rozhodli začít pravidelně zveřejňovat „pohlednici“ z některé z certifikovaných restaurací toho kterého regionu, které jsou přesvědčivými reprezentanty značky Czech Specials.

    Penzion a restaurace Avalanche
    V okouzlujícím, turisticky mimořádně atraktivním koutě Šumavy pár kroků od hranice s Německem leží Špičák. V místě, kde se stírá rozdíl mezi atraktivitou letní a zimní sezóny narazíte na spousty restauračních zařízení. Když na ně přijde řeč, na prvním místě zazní zpravidla jméno Avalanche. 
    Spíš jako nevelký statek než horská chalupa, ve dřevě pojednaný hřejivý interiér s efektním krbem, prostý mobiliář, stupňovitá venkovní terasa. Příjemné posezení jak uvnitř, tak nyní hlavně venku, umocňuje výhled na panorama Šumavy. 



    Okolí je podobnými podniky až těhotné, proč tedy právě Avalanche, řeknete si možná. To ovšem jen do chvíle, než nahlédnete do tamního menu s mnoha jídly označenými logem Czech Specials. V upoutávce nabízejí poctivou českou a šumavskou kuchyni. Plný dům je potvrzením, že patrně dobrou.  Zdravě silné vydatné polévky a celá řada lákajících hlavních chodů. Pečené králičí stehno s bůčkem a vlastním bramborovým knedlíkem například, to za všechny. 



    Nebo plněné bramborové knedlíky uzeným masem, červené a bílé zelí, a cibulka. Hned první sousto vás přesvědčí o správnosti volby. Pevné těsto, které se nelepí na patro a při skusu klade přiměřený odpor. Ten když prolomíte dostane se vám umocnění vjemu na patře o důrazný, ne však okupující valér masa. Nepřeuzené, dostatečně šťavnaté, aby nepůsobilo vysušeně, s dominujícím místem v souboru ostatního. I však s dostatečnou vůlí pro prostou, čistou chuť brambor, ozdobenou cibulkou. Sehraný koncert báječné krmě má jedinou „vadu“. Když se s ním pustíte do křížku, asi prohrajete. Tedy co se zdolání syté, „drvoštěpské“ porce týká. Jinak však s ryzím puncem české tradice, možná v hluboké minulosti sbratřené se sousední kuchyní bavorskou.
    Celé představení vede mladý, hbitý a veskrze příjemný personál, který se nenechá vyvést z rytmu ani tu a tam rozmrzelými čekajícími hosty či rozmařilými přáními nerozhodných dětí. 
    Domnívám se, že po návštěvě zde je odpověď na otázku „… proč zrovna Avalanche?“ docela zřejmá.
     
    Špičák 187, Železná Ruda 340 04, tel. 420 773 129 191, 420 732 888 500 , e-mail avalanche.penzion@email.cz , http://www.penzionavalanche.cz/ , otevřeno Po - Ne 11.00 - 21.00

    Autor: Milan Ballík

     

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.