Kukuřice cukrová - čerstvě sklizená lahůdka

Kukuřice cukrová - čerstvě sklizená lahůdka

Send by e-mail
  • Kukuřice cukrová je výjimečně sladkou formou kukuřice seté. Čerstvě sklizené palice jsou plné sytě žlutých šťavnatých zrn a v kuchyni ji snadno přetvoříte v lahůdku. Můžete ji vařit, dusit na másle, grilovat, péct, menší ještě nezralé klásky se nakládají do sladkokyselého nálevu obdobně jako vyhlášené znojemské okurky. Velmi jednoduchou, zdravou a rychle připravenou pochoutkou jsou palice vařené ve vodě. S trochou soli a případně másla, které se na uvařené kukuřici rychle rozpustí, vykouzlíte neobyčejný pamlsek. Výtečnou a netradiční přílohou jsou kukuřičné placky. Na 120g vyloupaných kukuřičných zrn použijte 10 dkg mouky, 1 vajíčko, 0,5 dl mléka, sůl a lžičku kari koření. Kukuřici promíchejte s ostatními ingrediencemi a vypracujte v těsto, které nechte na pár minut odležet. Na oleji pak dozlatova osmažte. Kukuřice z domácí sklizně můžete zakoupit ještě v průběhu září na trzích i pultech obchodů. Čerstvost a kvalitu kukuřičných klasů můžete jednoduše ověřit tak, že zrno naříznete. Pokud z něj vytéká mléčně bílá šťáva, můžete si být jisti, že držíte v ruce čerstvou palici. Doporučujeme ji spotřebovat do dvou dnů, její zrna totiž rychle moučnatí.

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.