Kontroverze české kuchyně - díl 1. - fotopříběh utopenců

Kontroverze české kuchyně - díl 1. -  fotopříběh utopenců

Send by e-mail
  • Česká kuchyně je známá celou řadou specifických, místy až kontroverzních pochoutek, které my Češi milujeme a cizinci nad nimi jen nevěřícně kroutí hlavou a ohrnují nos. To ale jen do prvního ochutnání. Připravili jsme pro vás seriál o odvrácené straně české moderní gastronomie a postrachu mnoha profesionálních kuchařů. Začínáme s utopenci.

    Je obtížné pro utopence hledat nějaký ekvivalent v cizím jazyce. A když jsme se pídili, jak by takový pokrm pojmenovali třeba naši západní sousedé, došli jsme k Bratwurst mit Senf (buřt s hořčicí), což ale ani zdaleka nevystihuje podstatu této české klasiky. Pro nás je utopenec kultovním pokrmem, který mám pomáhá přežít nervydrásající hokejová utkání a moc dobře se hodí k našemu nejoblíběnějšímu pití - PIVU. Skládá se z vuřtů, cibule, octa, koření a feferonek.

    Utopenec je taková třída, že bude Českou republiku reprezentovat na světové výstavě EXPO 2015 v Miláně v české restauraci.  Pokud máte chuť si utopence připravit, inspirujte se naším fotoseriálem. Celý RECEPT pak naleznete ZDE.

    Příprava utopence:
     

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.