Kde se dobře najíst po prohlídce zámku či hradu?

Kde se dobře najíst po prohlídce zámku či hradu?

Send by e-mail
  • Vybrali jsme pro vás pět zámků a hradů a skvělou restauraci v jejich okolí. Díky tomu si tak můžete udělat výlet ještě hezčí!

    Loučeň
    Zámek ve středních Čechách obklopený Svatojiřským lesem nabízí kromě klasických prohlídek také exkurze pro děti a zážitkové programy – letos je to Dětství Karla IV. Velkým lákadlem je zámecký park se spoustou labyrintů. Najíst se dá přímo v areálu zámku, pokud si ale chcete udělat opravdu sváteční den, doporučujeme zajet do nedalekého Chateau Mcely do restaurace Piano Nobile. Šéfkuchař Jan Štěrba vaří z místních surovin na tak vysoké úrovni, že loni zvítězil v Maurerově anketě Grand Restaurant.
     
    Kroměříž
    Zámek v Kroměříži patří do světového dědictví UNESCO a patří k nejvýznamějším památkám na Moravě.  Za návštěvu stojí obrazárna, která je  po Národní galerii druhou nejvýznamnější sbírkou obrazů v Česku. Vyšplhat můžete také na 84 metrů vysokou věž, anebo se jen tak procházet v překrásných zámeckých zahradách. Na jídlo doporučujeme jít do hotelu La Fresca v centru Kroměříže. Kuchaři tam  připravují tradiční jídla z konce 19. století inspirované mistrovsky vypracovanými postupy našich předků.  V otevřené kuchyni tu vaří z kvalitních a čerstvých surovin s minimem dochucovacích prostředků. 
     
    Kutná hora  -  Mincovna
    Kutná hora, takzvané České Athény, je město plné památek zařazené na seznam UNESCO. Posílit se na jejich prohlídku můžete třeba v restauraci Mincovna. Vaří v ní českou i mezinárodní kuchyni. Těšte se na stylové prostředí jednoho z nejstarších šlechtických domů v Kutné Hoře. Podnik sídlí ve čtyřhvězdičkovém hotelu Opat. Pochutnáte si hlavně na poctivé staročeské klasice. Dělají tu svíčkovou na smetaně, pečené kachní stehno nebo krkovičku s rozmarýnem; mají i dětské menu.
     
    Kost a Humprecht
    Až pojedete z Kosti, Prachovských skal nebo Humprechtu, zastavte se v Jičíně v restauraci U dělové koule 1866. Stylový interiér je vyzdobený zbraněmi, obrazy a uniformami z prusko-rakouské války. Nabízejí krajové speciality, zvěřinu a minutkovou kuchyni.
     
    Buchlov
    Buchlov se řadí k nejstarším hradům v České republice. Jeho počátky se datují
    do 1. poloviny 13. století. Nikdy nedobytá pevnost je zároveň ukázkovou ilustrací přeměny strohého gotického hradu v pohodlné renesanční panské sídlo. Na jídlo doporučujeme zajít do Hotelu Buchlov na tradiční českou a moravskou kuchyni. Kuchaři dbají na to, aby servírovaná jídla byla potěchou nejen chuťové pohárky, ale také pro oči.
     

    kde?

  • Česká republika

    kdy?

  • 01.09.2016

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.