Kde se dobře najíst po prohlídce zámku či hradu?
Kde se dobře najíst po prohlídce zámku či hradu?
- Vybrali jsme pro vás pět zámků a hradů a skvělou restauraci v jejich okolí. Díky tomu si tak můžete udělat výlet ještě hezčí!
Loučeň
Zámek ve středních Čechách obklopený Svatojiřským lesem nabízí kromě klasických prohlídek také exkurze pro děti a zážitkové programy – letos je to Dětství Karla IV. Velkým lákadlem je zámecký park se spoustou labyrintů. Najíst se dá přímo v areálu zámku, pokud si ale chcete udělat opravdu sváteční den, doporučujeme zajet do nedalekého Chateau Mcely do restaurace Piano Nobile. Šéfkuchař Jan Štěrba vaří z místních surovin na tak vysoké úrovni, že loni zvítězil v Maurerově anketě Grand Restaurant.
Kroměříž
Zámek v Kroměříži patří do světového dědictví UNESCO a patří k nejvýznamějším památkám na Moravě. Za návštěvu stojí obrazárna, která je po Národní galerii druhou nejvýznamnější sbírkou obrazů v Česku. Vyšplhat můžete také na 84 metrů vysokou věž, anebo se jen tak procházet v překrásných zámeckých zahradách. Na jídlo doporučujeme jít do hotelu La Fresca v centru Kroměříže. Kuchaři tam připravují tradiční jídla z konce 19. století inspirované mistrovsky vypracovanými postupy našich předků. V otevřené kuchyni tu vaří z kvalitních a čerstvých surovin s minimem dochucovacích prostředků.
Kutná hora - Mincovna
Kutná hora, takzvané České Athény, je město plné památek zařazené na seznam UNESCO. Posílit se na jejich prohlídku můžete třeba v restauraci Mincovna. Vaří v ní českou i mezinárodní kuchyni. Těšte se na stylové prostředí jednoho z nejstarších šlechtických domů v Kutné Hoře. Podnik sídlí ve čtyřhvězdičkovém hotelu Opat. Pochutnáte si hlavně na poctivé staročeské klasice. Dělají tu svíčkovou na smetaně, pečené kachní stehno nebo krkovičku s rozmarýnem; mají i dětské menu.
Kost a Humprecht
Až pojedete z Kosti, Prachovských skal nebo Humprechtu, zastavte se v Jičíně v restauraci U dělové koule 1866. Stylový interiér je vyzdobený zbraněmi, obrazy a uniformami z prusko-rakouské války. Nabízejí krajové speciality, zvěřinu a minutkovou kuchyni.
Buchlov
Buchlov se řadí k nejstarším hradům v České republice. Jeho počátky se datují
do 1. poloviny 13. století. Nikdy nedobytá pevnost je zároveň ukázkovou ilustrací přeměny strohého gotického hradu v pohodlné renesanční panské sídlo. Na jídlo doporučujeme zajít do Hotelu Buchlov na tradiční českou a moravskou kuchyni. Kuchaři dbají na to, aby servírovaná jídla byla potěchou nejen chuťové pohárky, ale také pro oči.
Doba přípravy
- Doba přípravy
- -
- Doba vaření
- -
Počet porcí
-
Přihlásit k odběru newsletteru
Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.