Holubinky - často opomíjená ozdoba českých lesů

Holubinky -  často opomíjená ozdoba českých lesů

Send by e-mail
  • Vydatné dešťové srážky posledních dní přinesly množství tolik potřebné vláhy, a tak se možná vášniví houbaři dočkají prvních „pořádných úlovků“. Ačkoliv voda z prudkých dešťů rychle odteče a podhoubí nedokáže zavlažit dostatečně, na místech, kde se vlhkost dokáže třeba díky travinám a mechu udržet, můžete najít nejen hřiby, ryzce, klouzky, ale také často opomíjené a lahodné holubinky.
    I přesto, že většinu z více než sta druhů holubinek tvoří jedlé a chutí přímo lahodné houby, nepříliš zkušení houbaři je často z obavy o záměnu s nejedlými druhy nesbírají. Stačí přitom vědět, že jedlost a nejedlost holubinek je možné jednoduše určit přímo z chuti syrové houby. Pokud zanechává houba palčivou stopu na jazyku, jedlá není.
    Holubinky jsou vynikající pochoutkou například na grilu. Stačí v oleji rozmíchat oblíbené koření či čerstvé bylinky a holubinky jím během pozvolného grilování potírat. Kořenit není radno příliš, to aby dozlatova ugrilované kloboučky neztratily svou půvabnou chuť a vůni.
     

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.