Česká tradice Na Pekárně

Česká tradice Na Pekárně

Send by e-mail
  • Když svou restauraci v září 2011 otevíral, neúspěchu se nebál. Ale nečekal patrně ani to, že od prvních dnů bude mít stále plný dům. Nejprve postavil kuchyni a vybavil prostory lokálu. Jednoduše, ve starosvětském stylu vesnických hospod s červenobílými ubrusy a prostým mobiliářem. Hned potom zrestauroval a do provozu uvedl velkou pec v nitru domu a tím puncoval jeho původní poslání. Pokud vás napadlo – a věřím, že ano – jméno Václava Friče a restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, trefili jste se. Nedaleko metropole v dosahu rozšířené městské dopravy vyrostla restaurace, která se stala Mekkou milovníků české tradiční kuchyně.



    Kuchař a majitel v jedné osobě měl od počátku jasno. Přesvědčen o kvalitě a kráse tradiční české kuchyně zvolil jako koncept restaurace právě ji. Po deseti letech existence je Pekárna majákem pevně zakotveným v povědomí všech labužníků. Jak by také ne. Vzpomeňte na kteroukoliv položku z kmenových receptur české kuchyně a s každou z nich se pravidelně shledáte v nabídce Fričových meníček. Navíc tak, že si při každém soustu vybavíte maminčiny nedělní obědy. Když se na lístku objeví španělský ptáček, pár hodin po otevření je po nich. Stovka porcí zmizí jako jarní sníh. Týdně se tu uvaří – a sní šedesát litrů „svíce“, kance se šípkovou,třeba rajské  či koprovky… Velkým hitem je tu i kačena. Devět let už je také na čepu v Chotěboři speciálně vařená Fričova dvanáctka. 
    Pekárna není o novinkách, vlastně v jistém smyslu ano. Rok co rok se nabídka mění podle ročního období. Ovšem samy receptury, ty jsou stejné snad už od, kdy se bez kuchařských knih předávaly v ústním podání z matky na dceru. Rok co rok jsou ovšem odvedené v dokonalém provedení z mimořádných surovin od osvědčených dodavatelů. 
    Proto není patrně divu, že se jméno Václav Frič pravidelně objevuje, kdykoliv je řeč o české kuchyni a v té souvislosti o značce Czech Specials. 



    Na Pekárně, Kojetická 36, Čakovičky, 250 63 pošta Mratín, telefon 315 602 615,  https://www.napekarne.com/ 

    Autor: Milan Ballík

    kdy?

  • 06.08.2021

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.