Když kdysi dávno vzniklo rčení, že polévka je grunt, určitě tím nebyla myšlena polévka z pytlíku, ale domácí s láskou vařený pokrm, co zahřeje a zasytí. Ale jak často máte čas něco tak dobrého uvařit?
Pro všechny, kteří mají rádi polévky, vývary i krémy nejrůznějších barev, chutí a vůní, připravují již čtvrtým rokem organizátoři festivalu Živá ulice jednodenní Festival polévky. V Plzni se koná oid letošního roku hned dvakrát, podzimní edice proběhne v neděli 4. září.
Polévky se budou tradičně vařit přímo na náměstí Republiky na ohni ve 40litrových kotlích. Jednotlivé kuchařské týmy tak budete moci pozorovat pěkně při práci. Nabídka bude opravdu pestrá. Vybrat si budete moci mezi českou klasikou, africkou exotikou i chutí mořských plodů. Do Plzně se chystá také vítěz pražského Festivalu polévky - Fantova rybárna, která se na západ Čech chystá s rybími specialitami. O tom, která z polévek vyhraje na jaře v Plzni, můžete rozhodnout i vy. Vařit se začíná v 10 hodin dopoledne, první degustační porce budou v prodeji od 12 hodin. Program festivalu doplněný o příjemný hudební doprovod bude pokračovat až do 18 hodin.