Spokojenost mlsných v Bedřichově aneb pohlednice z Krkonoš

Spokojenost mlsných v Bedřichově aneb pohlednice z Krkonoš

Send by e-mail
  • Pokud ve Špindlerově Mlýně hledáte poklidnou restauraci se trochou starosvětské noblesy a narazíte na hotelu Start, našli jste ji. Přívětivá polosamota na návrší připomíná doby, kdy romantika byla králem. Hotelová restaurace Epicure byla cílem pravověrných labužníků. Což nejspíš platí i dnes. 



    Poměrně rozlehlá prostora s podkovou baru hluboce rozestoupeného v lokále a dvěma oddělenými komorními „salonky“ pro nepočetnou společnost. To je signál, který zachytí vaše první nahlédnutí do interiéru. Ospalá atmosféra je pak jen zdání, umí tu být i pěkně živo.
    K náladě přispívá i kuchyně s některými netradičními recepturami v nabídce. Vedle jídel, v restauraci Czech Specials víceméně očekávaných a bez připomínky odvedených, najdete i taková, jež nejsou k vidění často. Ať si zvolíte to či to, kuchař vaše dovolenkové rozpoložení jistě ještě povýší. Navíc  umocní díky servírovaným večeřím. 



    Tradiční krkonošské sejkory jsou báječné. Vonící s propečenými okraji, které příjemně křupnou, nabízejí netuctový poznatek. Jak zajímavě může chutnat spojení másla se škvarky. Vůbec to není kočkopes, jak by se mohlo zdát, ale nevtíravá kombinace osvěžující bramborové těsto. Ovšem pozor – do diety to má daleko jako odsud do Ostravy. Přesto se jich ženy ani trochu nebojí. 



    Jinou zvědavost budící krmí jsou vepřové řízečky v pivním těstíčku s kapustou. Ta není někde kolem masa uvnitř obalu, ale teprve na povrchu. Trochu se pod chutí panýru i vepřového ztrácí, takže pro náležité vychutnání je jí možná málo. Ale umí se v soustu prosadit a ostatním komponentám být dobrým parťákem. 
    Pokud tedy chcete zdánlivě už přežitý esprit první republiky se vstřícným perzonálem a odvážnou kuchyní, je to v hotelu Start v Bedřichově. 

    Hotel Start, Bedřichov 17, Špindlerův Mlýn, 543 51, tel.: +420 499 433 305, e-mail info@hotelstart.cz,  https://www.hotelstart.cz, otevřeno Po – Ne 7.30 – 10.00(snídaně) a 11.30 – 22.00 hodin

    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.