Nejlepší jahodové kombinace

Nejlepší jahodové kombinace

Send by e-mail
  •  
    Věděli jste, že jahody jsou skvělé s pepřem? A že se nehodí k šampaňskému? Připravili jsme pro vás pár tipů na neodolatelné kombinace.
     

    Jahody & pepř

    Kombinace jahod a pepře působí přinejmenším extravagantně. Ale je to opravdu výborné! Pro začátek zkuste nad miskou pokrájených jahod třikrát otočit mlýnkem s pepřem. V jídle ho ani neucítíte a jahody dostanou intenzivnější chuť a vůni. A pokud budete mít dost odvahy, smíchejte půl kila jahod se 2 lžícemi balzamikového octa a 2 lžícemi cukru. Opepřete čerstvě mletým černým pepřem a nechte asi hodinu odležet.
     

    Jahody & šampaňské

    Richard Gere v Pretty Women o téhle kombinaci mluvil tak přesvědčivě, že sommelieři tuhle kombinaci už 25 let marně vyvracejí. Podle nich se ke kvalitním šumivým vínům jahody pro svoji nakyslou chuť nehodí. S přimhouřenýma očima by je sommelieři dovolili konzumovat jen ke sladkým sektům demi sec a sec.

     
    Jahody & šlehačka

    Naprostá klasika. Jahody můžete smíchat s tekutou či ušlehanou smetanou, ozdobit jimi šlehačkový dort nebo je přidat k panna cottě (italský dezert ze smetany a želatiny). Vždycky to bude mít úspěch. Jahody se šlehačkou miluje celý svět. Jsou typické třeba pro na tenisový Wimbledon – během tenisového turnaje se jich sní kolem 28 tun. V Anglii také vznikl legendární dezert Eton mess – jahody se šlehačkou a drcenými sněhovými pusinkami.



    Jahody & bazalka

    Podrťte v hmoždíři lístky bazalky s krystalovým cukrem. Jahody očistěte, pokrájejte nahrubo a posypte bazalkovým cukrem. Skvělé jako ozdoba na dezerty – třeba na pudink nebo jako doplněk k piškotové roládě se šlehačkou.
     

    Jahody & tvaroh

    Tvarohové knedlíky plněné jahodami jsou symbolem českého léta. Abyste si ho mohli připomenout kdykoliv se vám zachce, udělejte si knedlíky do zásoby a zamrazte je. Naplněné neuvařené knedlíky narovnejte na tácek a dejte je do mrazáku. Nechte je zmrznout a teprve poté sesypte do mrazicího sáčku.

    Kam dál:
    Recept: Tvarohové knedlíky s jahodami


    O české gastronomii: Sladký pokrm k obědu? V Česku žádný problém


    Sezona českých jahod v plném proudu




    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.