Hotel Dvořák Tábor - Restaurant La Cave
Hotel Dvořák Tábor - Restaurant La Cave
- V Táboře, městě těhotném připomínkami slavné historie se stále více daří i nadstandardní gastronomii. Domovem jí je i La Cave, restaurace v někdejším ležáckém sklepě táborského pivovaru.
![](/getmedia/09f106e7-ce08-453c-b585-51b7472ccd60/laca1.jpg.aspx?width=266&height=180)
![](/getmedia/ce4028b7-0e2a-4bcb-b210-bedcdf18421f/laca7.jpg.aspx?width=266&height=180)
V restauraci samé pod siluetou zbytků věže hradu Kotnov se potkaly tři významné fenomény. Jedním z nich je gastronomie. Pod taktovkou Martina Pudila se zde odehrává každodenní představení tradiční české kuchyně. Ovšem v nevšedním svérázném pojetí současnosti.
![](/getmedia/6c39268d-b62b-4837-a514-2a4b09fcee69/laca2.jpg.aspx?width=266&height=180)
![](/getmedia/a66d2ee1-97ab-429d-8b20-e28a33adef90/laca5.jpg.aspx?width=266&height=180)
Když se před vámi objeví dva válečky plněné trhaným drůbežím masem oděné v silné vrstvě těsta obaleného pro efekt ještě strouhankou, tonoucí v rezavé hladině estragonové omáčky vychucené estragonem a fenyklem, napadne vás nejprve, že se vrchní spletl. „… tohle přece není slepice!!!“, řeknete si patrně. Nic na to nedejte a pusťte se do jídla. Hned poznáte, jak moc je to české. Na patře se vám proženou všechny chutě slepice na paprice. Ovšem paprika je zauzená, projev estragonu patřičně důrazný a celek opravdu kopíruje základ kuřete na paprice. S tím, že spirálu chutí v optimálním souznění kuchař vypointuje až k samé hranici jejich intenzity. Takto připravená krmě je díky tomu snadno čitelná a soubor i řazení sledu komponent neomylně potvrzují původ receptu. Pochopíte i to, proč na talíři chybí příloha. Vepřovou krkovicí sous-vide, pyré z pečeného celeru, kadeřávek a bramborové šišky ve zdejším podání zase kuchař dokazuje, naši příchylnost k vepřovému. Oprávněně. Jemné koblížky s nugátem, vanilkovo-rumová omáčka a maková oplatka celkový dojem z večeře jen pečetí.
![](/getmedia/59e35ee1-233e-4085-9493-e1ac86d54a77/laca4.jpg.aspx?width=266&height=180)
![](/getmedia/aebde468-4362-4e7a-bd85-861b751a4cb9/laca3.jpg.aspx?width=266&height=180)
Tyto a vlastně všechny další receptury takto ustrojené, navíc v působivé atmosféře hlubin efektně upraveného sklepení potvrzují barevnost naší kuchyně. Navíc tím, že hotel je kongresově zaměřen a projdou jím i stovky a stovky cizinců, pomáhá to české gastronomii k návratu na výsluní. La Cave je místem, které není radno minout bez povšimnutí.
![](/getmedia/51ec1a2e-89a3-4a10-a23c-af6aeb112a84/laca6.jpg.aspx?width=121&height=180)
![](/getmedia/74054c43-9ee0-470b-95cf-a204a8703dd3/laca9.jpg.aspx?width=121&height=180)
Restaurant La Cave LH Hotel Dvořák, Hradební 3037, Tábor 390 01
tel.: +420 601 165 855, e-mail: lhdvoraktabor@lhdvoraktabor.cz, https://www.lhdvoraktabor.cz
otevřeno: Ne – St 18:00 - 22:00, Čt – So 12.30 - 15.00 a 18. - 22.00
Autor: Milan Ballík
Doba přípravy
- Doba přípravy
- -
- Doba vaření
- -
Počet porcí
-
Přihlásit k odběru newsletteru
Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.