Gate

Gate

Send by e-mail
  • V atraktivním prostředí pozitivně provokující restaurační moderny karlínské restaurace Gate narazíte na početnou skupinu nejtradičnějších receptur české kuchyně. Provokací je myšlen fakt, že skladbou barev, členěním prostoru na denní a večerní restauraci vás prostor pár minut po vstupu zbaví jakékoliv nenálady a v kombinaci s jídlem připraví na veskrze příjemný prožitek. 



    Čas obědů je víceméně nastaven na české speciality. Jejich provedení vyvolává tak trochu emotivní vzpomínky na domácí kuchyni. Třeba obyčejná bramboračka. Jeden by možná unesl víc majoránky, druhý tam má moc hub, které nemusí… A třetí má radši brambory pokrájené na větší kousky. Ale ta základní chuť, která se jako Ariadnina nit proplétá recepturami snad všech kuchařů – i maminek, ta je společná. Po pár soustech ji objeví každý a to je právě onen moment,startující vzpomínky. Uvařit cokoliv tak, aby kuchař potlačil své ego a snahu něčím uchvátit, to není vůbec lehké. Nejvíc vlastně uchvátí tím, že nechá promluvit obecně platnou kompozici chutí v sehraném akordu. 



    Nebo játra. Kdysi podpultovka, na kterou jste bez známého řezníka nedosáhli. Ani dnes nejsou v nabídkách moc vidět, což je škoda. Zdejší varianta na slanině, s rýží by upoutala i jejich zapřisáhlé nepřátele, troufám si tvrdit. Ani tvrdá ani měkká, s latentní sládnoucí stopou potlačenou lehce dominujícím projevem slaniny a až marnotratnou spoustou omáčky jsou svým způsobem svátečním pokrmem. Protože zřídka vídaným. Není to o kdovíjaké prezentaci, ale to vás nemusí trápit. To, že sypkou rýži není snadné spoutat omáčkou, vám přestane vadit, jakmile okusíte první sousto. V ten moment totiž přijde na řadu čistý ničím nerušený požitek trvající do posledního polknutí. 



    Dejte si k tomu na misku vah i báječné snídaně či osvědčené jistoty z mezinárodního rejstříku jídel ve večerní části restaurace. A jako milý bonus práci obsluhy, kdy mají servírky při všem shonu ještě čas se přívětivě usmívat. Potom vám musí vyjít jediné: Gate je to správné místo!



    Gate, Sokolovská 31, Praha 8-Karlín, 180 00
    tel.: +420 224 815 305, e-mail info@gate-restaurant.cz, https://www.gate-restaurant.cz
    včetně té našíotevřeno: Po – Pá 11.00 - 23.00, So – Ne 12.00 – 23.00

    Restaurace Gate ve stínu oblouku Negrelliho viaduktu vsadila na odvážný koncept moderny designu a vybalancovanou nabídku kuchyní světa zvolila dobrou kartu. Dnes je v čase obědů často plná po střechu a po klidnějším podvečeru vstupuje do hry suterénní "večerní" lokál. Ať tam, v hlavní místnosti či na zahrádce si vždy pochutnáte. Volbou některé z českých specialit pak shledáte, proč se Gate právem chlubí certifikací Czech Specials. 

    Autor: Milan Ballík






     

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.