EFI Pivovar & Hostinec

EFI Pivovar & Hostinec

Send by e-mail
  • Teprve když projdete skromnou předzahrádkou do nitra hostince EFI poznáte kouzlo tohoto místa. Prostor, zdánlivě zmenšený rozsáhlým tělesem baru se nezdá příliš veliký, nicméně nabízí atraktivní prostředí. Příjemné posezení v části u oken na náměstí, řadu dvojek pod jakousi galerií v patře nebo populární místa u samého baru. Zčásti v plném denním světle, dílem v polotmě pod galerií v odlesku měděných varných nádob minipivovaru. Dojem dotváří dopředu otevřená kuchyně, kde se od časů snídaní odehrávají zajímavé kuchařské etudy. 





    Jak se blíží jedenáctá hodina, kdy přicházejí na řadu obědy, nálada se mění. Ruch v kuchyni nabývá na intenzitě, místa v lokále se plní hosty. Tamní kuchyně totiž neodmyslitelně patří do zdejší celkové atmosféry. Polední menu, které láká na receptury české klasiky, ale i výlety do Evropy oplývá vždy jídly, která táhnou. Ať je to dršťková z hlívy ústřičné, buřtguláš s domácím cibulovým chlebem nebo brokolicové karbanátky s míchaným listovým salátem a česnekovým dipem. Každý se v lístku najde a podle polední návštěvnosti soudě, jsou všichni spokojeni. Je také proč, kuchař exponuje všechny chutě k horní mezi intenzity, zároveň však zakomponuje do skladby položku, která zaoblí případné hrany. U burgundské hovězí pečeně to optimálně zvládla karotka svým druhoplánově sládnoucím projevem. Navíc nebyla rozvařená, což se často stává, díky tomu byla její úprava al dente vedle rozpadajícího se báječného masa efektním zpestřením odeznívání. Samostatnou kapitolou jsou zde steaky, už z pohledu na používané řezy hovězího dozrávajícího ve speciální lednici slibují krásný prožitek. 



    Celý pořad si můžete ještě vylepšit některým z tamních piv. V letních vedřinách je skvělým partnerem menu svěží živá desítka s příjemným řízem a překvapivou plností. 
    Pokud nejste v Brně doma, nenechte se odradit tím, že možná budete chvilku bloudit. Hledání není až tak dramatické, navíc při něm míjíte zajímavá místa historie města. 


     
    Náměstí 28. Října 1903/23, Brno 2 60200 
    Tel.: +420 515 557 515, e-mail: info@efihostinec.cz, https://www.efipivovar.cz
    otevřeno: Po – Ne 7.00 – 23.00

    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.