Drink v osmnáctém patře aneb pohlednice z Horizontu

 Drink v osmnáctém patře aneb pohlednice z Horizontu

Send by e-mail
  • Emoce, které provázely stavbu hotelu v Peci pod Sněžkou před více než čtyřiceti lety už dávno vychladly. Dnes je výšková budova Hotelu Horizont majákem vysoké kvality pohostinských služeb ve vyhlášeném centru nejvyššího českého pohoří. Z velké části je to zásluhou tamní gastronomie.
    Ta si od roku 1994, kdy hotel získala akciová společnost Regata Čechy, neustále drží vysoký standard. 



    Vysokou laťku kuchyni nastavil hned v roce 1994 šéfkuchař Jiří Švestka a držel ji více než dvacet let.  Aby kontinuita zůstala zachována, převzal od něho šéfovskou čepici jeho syn, také Jiří. Ten na vybudovaném základě pokračuje dodnes. Páteř jeho nabídky tvoří klasické české receptury s akcentem na krkonošský region a využití tamních zdrojů surovin. Při bohatých večeřích v restauraci Bohemia najdete na pultech vždy nějakou veleznámou hotovku, ať je to znojemská hovězí pečeně, kuře na paprice nebo nepostradatelná svíčková. Také pečená masa, drůbež, zapékané těstoviny a já nevím, co všechno dalšího… Na své si přijdou i vegetariáni, milovníci sladkého, zkrátka nepřijdou ani děti. Stejně hojné a pestré jsou zde i bufetové snídaně, na které sem často zavítají i hosté „z ulice“. 



    Café a restaurant předkládá na à la carte menu vedle české navíc škálu krmí z rejstříku mezinárodně osvědčených kuchyní Evropy. Tygří krevety grilované s bylinkami, sušenými rajčátky a česnekem, například. Chybět však nemůže tradiční Krkonošské kyselo z chlebového kvásku. Milovníci sladkého tu objeví kynutý borůvkový knedlík s borůvkovou omáčkou posypaný strouhaným tvarohem. 



    Nejčastější objednávkou je však Krakonošův oheň. Nudličky z vepřové panenky restované s cibulí, doplněné smetanou a chilli, s bramboráčky a restovanou chilli papričkou. 



    Pominout nesmíte ani osmnácté patro a tamní bar Sky Club 18. Kreativní barmani vás strhnou svým nadšením a s invencí připravenými koktejly. 
    Jiří Švestka junior tak vnímavě uchopil odkaz svého otce a vdechl mu potřebnou infuzi současných trendů. Což ve finále znamená jedno: nepřemýšlejte dlouho a do Pece pod Sněžkou se vydejte na první dobrou. Hotel Horizont za to jistě stojí. 

    Hotel HORIZONT, Velká Pláň 141, Pec pod Sněžkou  542 21
    tel.: +420 499 861 222, e-mail: hotel@hotelhorizont.cz, www.hotelhorizont.cz
    Otevřeno: Bohemia restaurant Po – Ne 7.00 - 10.00 a 18.00 – 20.30, Horizont café a restaurant 
    Po – Ne 8.30 - 24.00, Sky club 18 Po – Ne 19.00 - 01.30

    Osmnáctiposchoďová věž se Sněžkou v zádech a věncem krkonošských hřebenů kolem.  Mimořádná lokace uprostřed jedinečného skiareálu. Řada restauračních zařízení s mnoha možnostmi labužnického vyžití v nitru i okolí budovy.  To všechno a ještě mnohem víc skýtá hostům Hotel Horizont v Peci pod Sněžkou. Místo, kde si aktivně odpočinete, znamenitě si pochutnáte a úžasně se zrelaxujete. Tak nad čím dále přemýšlet...

    Autor: Milan Ballík


     

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.