Bramborové knedlíky se švestkami a perníkem
Bramborové knedlíky se švestkami a perníkem
Bramborové knedlíky se švestkami a perníkem
Ovocný knedlík je bezesporu symbol českého léta. Pojďte si vyzkoušet méně časté bramborové těsto, které vám společně se strouhaným perníkem zajistí exkluzivní chuťový zážitek.
postup
- 1. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme špetku soli, rozklepnuté vejce, krupici, prosátou hrubou mouku a zpracujeme v tužší těsto.
2. Těsto rozválíme na tenčí plát, nakrájíme na čtverce asi 4x4 cm, na ně naklademe opláchnuté a dobře osušené švestky. Pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky.
3. Knedlíky vkládáme do vařící mírně osolené vody a hned je opatrně zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Jakmile vyplavou, vylovíme je cedníkem nebo děrovanou lžící necháme okapat a na talířích zdobí
Doba přípravy
- Doba přípravy
- -
- Doba vaření
- -
Počet porcí
-
Ingredience
-
- 600 g brambor uvařených ve slupce
3 lžíce krupice
200 g hrubé mouky
1 vejce
špetka soli
500 g švestek
moučkový cukr, strouhaný perník a rozpuštěné máslo na přelití
Přihlásit k odběru newsletteru
Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.