4. ročník Apetit Festivalu Plzeň

4. ročník Apetit Festivalu Plzeň

Send by e-mail
  • Apetit Festival Plzeň si nenechalo ujít přes 20 tisíc návštěvníků. Ani déšť a nízké teploty nezabránily gurmánům ze širokého okolí v návštěvě a ochutnání skutečných specialit. Stejně jako v minulých letech zde ani letos nechyběla pravá elita mezi kuchaři – Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus či Dalibor Navrátil.
     
    Food Cup Czech Specials podruhé
    Průběžné kolo Food Cupu Czech Specials se uskutečnilo v sobotu 17.5. Projekt a certifikované restaurace byly představeny skrze FOODblogerku roku 2013, Veroniku KOKO Kokešovou. Druhého regionálního kola se zúčastnily 3 restaurace, které měly za úkol připravit pro porotu i návštěvníky festivalu hlavní pokrm s využitím nosné regionální suroviny – plzeňského piva. Každá z restaurací se s tímto úkolem vypořádala po svém. Ať už se jednalo o maso dušené na pivu či dezert v podobě jablek smažených v pivním těstě.
     
    Odborná porota složená ze zástupců Asociace hotelů a restaurací, Asociace kuchařů a cukrářů a CzechTourism hodnotila vzhled předkládaného pokrmu, nápaditost, práci s regionální surovinou a samozřejmě chuť. Vítězný pokrm připravil Švejk restaurant U Pětatřicátníků a je tedy druhou restaurací, která postupuje do finále Food Cupu Czech Specials. To se uskuteční v záři v rámci Mezinárodního dne kuchařů v Praze.
     
    Pořadí hodnocení odborné poroty:
     
    1) Švejk restaurant U Pětatřicátníků
    Soutěžní pokrm: Glazírovaný vepřový bok a panenská svíčková připravená metodou sous-vide, sladký cibulový konfit, bramborová buchta.
     



    2) Restaurace U Salzmannů
    Soutěžní pokrm: Loupaná plec pomalu dušená s pivním speciálem Master 18, květákové pyré, chlupatý knedlík a restovaná křehká zelenina
     



    3) Restaurace Stará Sladovna
    Soutěžní pokrm: Horká jabluka v pivním těstě smažená
     



    Výše uvedené pokrmy měli možnost hodnotit také návštěvníci festivalu, kteří zvolili Švejk restaurant U Pětatřicátníků. Absolutnímu vítězi tedy znovu gratulujeme.

    kde?

  • Plzeň, Česká republika

    kdy?

  • 17.05.2014 - 18.05.2014

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.