Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4-6 porcí

Ingredience

  • 4 kusy kedlubny
    100 g cibule
    80 g másla nebo oleje
    50 g hladké mouky
    0,5 dl smetany
    ocet, sůl, bílý pepř, muškátový květ
    KeKedlubna je jedna z prvních zelenin, pokud  máte tuto lahodnou zeleninu rádi, zkuste ji využít i jako přílohu.

postup

  • Kedlubny oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky, nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme najemno a podusíme ji na másle, osolíme ji, opepříme a okyselíme.Místo octa můžeme použít i bílé víno. Zaprášíme hladkou moukou, přidáme  kedlubny a dusíme do změknutí. Ke konci přidáme smetanu do požadované hustoty a dochutíme muškátovým květem.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.