Dušené hlávkové zelí po moravsku

Dušené hlávkové zelí po moravsku
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 min.
Doba vaření
40 min

Počet porcí

5-6

Ingredience

  • 1 kg bílého hlávkového zelí
    1 cibule
    1 lžíce hladké mouky
    1 syrový brambor
    olej kmín
    sůl
    ocet
    cukr

    postup

    • 1. Hlávkové zelí očistíme, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí spaříme vařící vodou. Vložíme do hrnce a zalijeme trochou vody, zavaříme, přiklopíme poklicí a dusíme do měkka asi 30 minut.

      2. Během dušení zelí si oloupeme a nakrájíme cibuli. Do kastrolu dáme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a okmínujeme. Kmín při restování krásně uvolní aroma. Když začne cibulka lehce růžovět, přidáme hladkou mouku, krátce zapražíme a cibulovou jíšku odstavíme z ohně. Přendáme do misky.

      3. Oloupeme bramboru a nastrouháme najemno. Připravíme si strouhaný brambor do misky. Když je zelí měkké, zkontrolujeme, případně zredukujeme či doplníme množství vody v zelí a přidáme cibulovou jíšku. Dobře promícháme. Přidáme strouhaný brambor, zamícháme jej do zelí a povaříme 5 minut. Nyní dochutíme octem, solí, cukrem, krátce povaříme.

      A pokud jste během vaření dostali chuť na kachnu, zkuste náš RECEPT.

      Kam dál:
      Recept - pečená kachna


      Recept - vepřová pěčeně s knedlíkem a se zelím

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.