Doba přípravy
- Doba přípravy
- 20 minut
- Doba vaření
- 8
Počet porcí
4 porce po 6 šnecích
Ingredience
-
24 kusů vařených šneků
2 starší rohlíky nebo žemle
100 g másla
2 sardelky nebo sardelová pasta
1 vejce
1 stroužek česneku
sekaná petrželka
smetana
bílý pepř, muškátový květ, sůl
24 kusů šnečích ulit
Šneci byli původně jídlem prostých lidí, až koncem 18.století je objevila šlechta a postupně se toto velmi zdravé a lahodné maso stalo vybranou lahůdkou. Jedna z typických úprav pro českou kuchyni jsou šneci po pražsku-
postup
- Rohlíky nebo žemle nakrájejete na malé kostičky a mírně pokropte smetanou. Polovinu másla utřete se sardelkami a žloutky, druhou polovinu s česnekem. Smíchejte sardelové máslo s kostičkami housky, s nasekaným šnečím masem a petrželkou, osolte a opepřte, přidejte špetku muškátového květu. Ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do této směsi. Šnečí ulity naplňte nádivkou, nožem setřete po okraji a uzavřete ulity česnekovým máslem. Pečte v troubě cca 8 minut při teplotě 220°C