Šneci po pražsku

Šneci po pražsku
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
8

Počet porcí

4 porce po 6 šnecích

Ingredience

  • 24 kusů vařených šneků
    2 starší rohlíky nebo žemle
    100 g másla
    2 sardelky nebo sardelová pasta
    1 vejce
    1 stroužek česneku
    sekaná petrželka
    smetana
    bílý pepř, muškátový květ, sůl
    24 kusů šnečích ulit
     
    Šneci byli původně jídlem prostých lidí, až koncem 18.století je objevila šlechta a postupně se toto velmi zdravé a lahodné maso stalo vybranou lahůdkou. Jedna z typických úprav pro českou kuchyni jsou šneci po pražsku-

postup

  • Rohlíky nebo žemle nakrájejete na malé kostičky a mírně pokropte smetanou. Polovinu másla utřete se sardelkami a žloutky, druhou polovinu s česnekem. Smíchejte sardelové máslo s kostičkami housky,  s nasekaným šnečím masem a petrželkou, osolte a opepřte, přidejte špetku muškátového květu. Ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do této směsi. Šnečí ulity naplňte nádivkou, nožem setřete po okraji a uzavřete ulity česnekovým máslem. Pečte v troubě cca 8 minut při teplotě 220°C

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.