Pražské kružálky s hruškami a tvarohem

Pražské kružálky s hruškami a tvarohem
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

  • 8 plátků veky nebo světlého pečiva
    250 ml smetana
    40 g cukr
     1 vanilkový cukr
    30 g rybízová zavařenina 
      2 vejce
         strouhanka
    180 g tučný tvaroh
             citrónová kůra z jednoho citrónu
     240 g hruška
    1.  přepuštěné máslo
         1 ks badyán
         1 ks skořice kůra
    1 g agaru
        60 ml voda
      150 ml olej nebo přepuštěné máslo na smažení
     
     
    Původně sladké jídlo pražské chudiny se může stát na jídelním lístku králem teplých moučníků. Kružálky jsou jednoduché, levné a chuťově vynikající. 

postup

  • Nejprve si očistíme hrušky, které nakrájíme na drobné kostičky. Hrušky zlehka orestujeme na přepuštěné másle, přidáme cukr, badyán a skořici. Podlijeme vodou a necháme na mírném ohni vařit. Mezitím si uvaříme agar s vodou a odstavíme. Až se voda částečně odvaří z hrušek, tak část hrušek vyjmeme a zbylou zalijeme hotovým agarem a rozmixujeme na gel.
    Do smetany přidáme cukr, vanilkový cukr a řádně rozpustíme. Ve smetaně následně namáčíme plátky veky dáváme pozor aby se veka nerozmočila a vrchní strany potřeme zavařeninou rybízovou. Vezmeme plátky, přitiskneme k sobě.  Plátky obalíme ve vejcích a strouhance. Osmažíme v oleji nebo přepuštěném másle dozlatova.
    Vymícháme si tvaroh s citrónovou kůrou a cukrem. Vložíme do zdobícího sáčku a dozdobíme kružálky společně s hruškou. Ihned horké podáváme.
     
     

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.