Martinské rohlíčky

Martinské rohlíčky
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut

Počet porcí

48 kusů

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
    3 žloutky
    250 g tuku (máslo, Hera nebo sádlo)
    100 g moučkového cukru
    0.25 l 31-33% smetany
    špetka soli
    1 celé vejce na potření
    ořechová nebo maková nádivka z cca 200 g ořechů nebo máku.
    Co nabídnout typického hostům na svátek svatého Martina, kromě pečené husy? Co třeba něco sladkého, například „martinské rohlíčky“ které pekly hospodyně a rozdávaly chase.Martinské rohlíčky jsou rychlé a samozřejmě velmi dobré. V Čechách se plnily ořechovou nádivkou, na Moravě i makovou.

postup

  • Ze všech surovin zpracujeme hladké a nelepivé těsto, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce odpočinout. Pak těsto rozdělíme na 6 dílů, z každého vyválíme kruh a rozdělíme ho na 8 dílů-trojúhelníků. Na širší konec dáme nádivku, zarolujeme, vytvaruje rohlíček a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vajíčkem. Pečeme při 180°C cca 15-18 minut..

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.