Bublanina

Bublanina
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

20 kousků

Ingredience

  • 150 g polohrubé mouky
    150 g hladké mouky
    150 g moučkového cukru + ještě trochu na poprášení
    1 prášek do pečiva
    80 g másla
    3 vejce
    200 ml kefíru
    1 sáček vanilínového cukru
    500 g třešní
     
    Tento letní moučník se peče snad v každé české rodině. Lze použít všechno sezonní ovoce, počínaje jahodami, konče jablky.  Za vláčností těsta v této receptuře stojí kefír, lze použít o jogurt nebo zakysanou smetanu. Použili jsme vypeckované třešně, jsou však ti, kteří tvrdí, že do bublaniny se mají dávat třešně a višně jen s peckami, pro posouzení,  je asi nutné zkusit upéct obě verze.

postup

  • Povolené máslo vložte do misky a rozšlehejte ho s moučkovým a vanilínovým cukrem, vejci a kefírem. Pak přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a všechny suroviny řádně promíchejte.

    Vyložte pekáč pečicím papírem, vlijte na něj těsto a rovnoměrně ho poklaďte vypeckovanými třešněmi, které jste před tím jemně obalili v mouce, aby hned v těstě nepropadly ke dnu.
    Předehřejte troubu a pečte při 175 stupních zhruba dvacet minut. Před podáváním bublaninu nakrájejte na čtverečky a případně poprašte moučkovým cukrem.
     

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.