Knoflík

Knoflík
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4-6

Ingredience

    • 400 ml mléka
    • 300 ml smetany
    • 3 vejce
    • sůl
    • 300 g polohrubé mouky
    • olej na pečení palačinek a vymazání plechu
    náplň
    • 500 g čerstvého špenátu
    • 60 g másla
    • sůl
    • mletý pepř
    • 50 g oleje
    • 100 g cibule
    • 300 g telecího mozečku
    • 100 g strouhaného sýra
    • 50 g másla na pokropení

     

    Zapomeňte na šití, jehly a nitě, tuhle dobrotu stačí položit na talíř. Palačinkový „dort“ prokládaný vrstvami špenátu a telecího mozečku korunuje poleva ze strouhaného sýra, který se při zapékání v troubě krásně rozteče. A rozdělte se raději s ostatními, aby vám vydržel knoflík od kalhot! Knoflík je regionální specialitou střední Moravy.
     

postup

  • Z mléka, smetany, vajec, špetky soli a polohrubé mouky zaděláme lité těstíčko. Necháme ho chvíli odpočinout a pak z něj na oleji pečeme palačinky.

    náplň
    Mezi tím podusíme vypraný špenát na másle, osolíme a opepříme. Rovněž na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme posekaný mozeček a dusíme 10 minut.Palačinky klademe na olejem vymazaný plech a střídavě je mažeme špenátem a mozečkem. Poslední, vrchní palačinku posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Zapečeme v troubě.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.