Pstruh plněný zeleninou s bramborovými špalíčky

Pstruh plněný zeleninou s bramborovými špalíčky
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 4 pstruzi (porce cca 200 g)
    • 100 g mrkve
    • 50 g celeru
    • 50 g petržele
    • 40 g másla
    • 25 g sušených hub
    • 100 g anglické slaniny na plátky
    • 1 svazek kudrnky
    • 1 snítka rozmarýnu
    • drcený kmín
    • pepř
    • sůl
    • bramborové špalíčky
    • 600 g ve slupce vařených, oloupaných brambor
    • 100 g měkkého tvarohu
    • 200 g hrubé mouky
    • 100 g červené cibule
    • 40 g sádla
    • 200 ml plnotučného kefíru
    • 1 vejce
    • 1 svazek kopru
    • sůl
    Dobře připravená rybí specialita je malý chuťový zázrak. Když si k pstruhovi připravíme zeleninovou nádivku ovoněnou rozmarýnem, jsme na dobré cestě okouzlit kulinářským umem všechny hosty? Tato úprava pstruha je regionální specialitou Krkonoš.
     

postup

  • Nadrobno nakrájenou zeleninu a houby orestujeme na másle společně s rozmarýnem, osolíme, opepříme a na závěr přidáme nasekanou kudrnku. Touto směsí naplníme ryby, které osolíme a pokmínujeme. Ryby obalíme plátky slaniny, opatrně přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 - 15 minut při 180 °C. Výtečnou přílohou jsou lahodné bramborové špalíčky.
    bramborové špalíčky
    Uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, tvaroh, jemně nasekanou cibuli, osolíme a prohněteme v hladké těsto. Z těsta tvoříme malé špalíčky, které vaříme v mírně osolené vodě 4 - 5 minut, necháme okapat a opečeme na sádle. Opečené špalíčky zalijeme kefírem, krátce podusíme, přidáme sekaný kopr, případně dosolíme.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.