Králík načerno

Králík načerno
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

6

Ingredience

    • 1200 g králičího masa v porcích
    • 150 g cibule
    • 300 g kořenové zeleniny
    • 350 g sušených švestek
    • 350 g perníku na strouhání
    • 300 ml červeného suchého vína
    • 70 g jader vlašských ořechů
    • 70 g rozinek
    • 30 g loupaných mandlí
    • sůl
    • celý pepř
    • bobkový list
    • tymián
    • nové koření
    • jalovec
    • olej
    • voda nebo vývar na podlévání
    Severní Morava hraničí s Polskem, a tak není divu, že se odtud inspirace vloudila do místní kuchyně. Polské ovocné polévky zná aspoň z vyprávění snad každý, vy však budete sladkou chuť švestek, perníku a rozinek testovat ve spojení s jemným králičím masem. Otevřete láhev vína pro doladění omáčky a zbytkem zapíjejte

postup

  • Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso. Osolíme, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme a omáčku zahustíme perníkem. Přilijeme červené víno a necháme krátce povařit. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní sekané vlašské ořechy, mandle a rozinky.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.