Králík na smetaně

Králík na smetaně
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut+ 6-8 hodin na marinování
Doba vaření
90 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 600 - 800 g králičího zadku
    • 100 - 120 g libové slaniny
    • 100 ml bílého vína
    • 200 ml smetany
    • 100 g kořenové zeleniny
    • 1 malá cibule
    • 1/2 lžičky rajského protlaku
    • hořčice
    • sůl
    • mleté divoké koření
    příloha
    houskový knedlík
    Divocí králíci jsou dnes v naší přírodě k vidění spíš vzácně, a tak si pro tento recept vystačíte s jeho domácím příbuzným. Když k němu přidáte to správné koření, bude výsledek neméně skvělý. A protože jsme na  jižní Moravě, nemůže v lahodné smetanové omáčce chybět trochu vína.
     

postup

  • Králičí maso rozdělíme na dílky velké 50 - 70 g. Protáhneme jimi část proužků slaniny, obalených v mletém divokém koření. Potřeme směsí ze soli, hořčice, rajského protlaku a části vína. Necháme 6 - 8 hodin odležet. Poté na zbytku slaniny zlehka osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme odleželé maso. Zastříkneme vínem a zvolna dusíme doměkka. Na závěr přilijeme smetanu. Maso vyjmeme. Omáčku se zeleninou nezahušťujeme, ale prolisujeme nebo rozmixujeme.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.