Guláš pražského uzenáře

Guláš pražského uzenáře
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
120 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 600 g hovězí kližky
    • 3 lžíce sádla
    • 2 velké cibule
    • 1 lžíce rajského protlaku
    • gulášové koření
    • sůl
    • česnek
    • křen
    • 4 plátky šunky (à 10 g)
    • 60 g párků nebo klobásy
    • olej
    • cibule
    příloha
    Každou porci doplníme roličkou šunky se strouhaným křenem, plátky nakrájeného párku a kolečky cibule osmaženými v oleji.
    Ptáte se, v čem je rozdíl mezi běžným hovězím gulášem a tímto, když základ receptu je stejný? Tato gulášová variace sází na výběr z uzenářských dobrot a tak je známá klasika navíc ověnčená jemnou šunkou, voňavou klobáskou, řízným křenem a křupavou cibulkou. A určitě se s ní zavděčíte všem gulášovým fandům! Regionální pražská specialita.
     

postup

  • Hovězí kližku nakrájíme na kostky. V kastrolu na sádle osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, do které vložíme maso, protlak, česnek utřený se solí a gulášové koření. Podlijeme velmi malým množstvím vody. Zvolna dusíme ve vlastní šťávě. Necedíme.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.