Pečená kachna s bramborovou nádivkou

Pečená kachna s bramborovou nádivkou
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
2-3 hodiny

Počet porcí

4

Ingredience

    • 1 kachna
    • 1 česnek
    • mletá paprika
    • sůl
    • pepř
    nádivka
    • 1,5 kg brambor
    • 2 cibule
    • 1 kachní drůbky
    • kachní sádlo
    • 4 vejce
    • 1 česnek
    • majoránka
    • pepř
    • sůl
    Klasický recept našich babiček na pečenou kachnu není náročný na přípravu, ale na čas. Tajemství úspěchu spočívá v pozvolném pečení a odebírání jemného tuku. Ke kachně již nepodáváme žádnou přílohu, nahrazuje ji krásně vláčná a přitom úžasně křupavá bramborová nádivka. Tato úprava kachny je specialitou  ze severozápadních Čech.
     

postup

  • Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a přibližně hodinu před pečením osolíme na povrchu i zevnitř, potřeme utřeným česnekem, pepřem a paprikou. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, v míse necháme ustát a vodu slijeme. Nadrobno pokrájíme cibuli a drůbky z kachny a v  kastrole na rozpuštěném kachním sádle osmahneme (játra však opečeme na roštu a nakrájíme na drobné kousky). Pak přidáme nastrouhané brambory a za stálého míchání ještě několik minut podusíme. Poté necháme vychladnout, do nádivky přidáme 4 rozšlehaná vejce, podle chuti osolíme a dochutíme pepřem, majoránkou a česnekem. Kachnu naplníme nádivkou, zašijeme ji a ve vyhřáté troubě pečeme 2 - 3 hodiny dozlatova. Při pečení ji poléváme vypečeným sádlem a vodou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.