Bejlík z husích prsou

Bejlík z husích prsou
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 4 ks husích prsou (asi 1200 g)
    • 16 stroužků česneku
    • 120 g čerstvého zázvoru
    • 100 g husího sádla
    • 200 g cibule
    • sůl
    • vývar na podlévání

    příloha

    • vařené brambory a syrové kysané zelí

    Pod staročeským názvem pro husí prsa bez kůže se neskrývá nic jiného než právě tento drůbeží pokrm. Na svůj příděl dušeného masa prošpikovaného česnekem a čerstvým zázvorem se mohou těšit nejen vaše chuťové, ale i čichové buňky. Jeho výrazné aroma skvěle doplní brambory a kysané zelí.

postup

  • Den předem protkneme husí prsa kousky česneku a čerstvého zázvoru. Další den osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova. Podlijeme vývarem. Na troše sádla opečeme prsa, vložíme na cibulku s vývarem a v troubě dusíme doměkka. V průběhu dušení podléváme vývarem.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.