Smažený sýr

Smažený sýr
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 min.
Doba vaření
10 min.

Počet porcí

4

Ingredience

  • 4 plátky sýra Eidam, Blaťácké zlato, Gouda apod. (silné cca 1 cm) 
    1 vejce
    1 - 2 lžíce hladké mouky
     strouhanka
    mléko
     2 dl olej na smažení

    sůl

     
    Smažený sýr je českou specialitou, jejíž obdobu byste v cizině hledali jen stěží. Základem pro úspěch je použití kvalitního sýra. Klasikou je eidam nebo hermelín, zajímavou chuť má i Blaťácké zlato a pro doopravdové labužníky je zde smažená  Niva.

postup

  • 1. V osolené vodě uvařte brambory.

    2. Do vejce s trochou mléka zašlehejte hladkou mouku, dokud nevznikne husté těstíčko. Namočte do něj plátek sýra, který následně obalíte ve strouhance. Postup zopakujte, aby sýr při smažení nevytekl.

    3. Sýr usmažte v 1 cm vrstvě oleje dozlatova a ihned podávejte. Ideálně s uvařenými bramborami, s  tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.