Smažený chřest

Smažený chřest
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 500 g chřestu
    • 2/3 vody na uvaření
    • 1/3 bílého vína
    • sůl
    • 2 vejce
    • 10 dkg mouky
    • 10 dkg strouhanky
    • olej

    „Pusťte chřest do své kuchyně!“ vyzýváme všechny tímto jednoduchým receptem. Chřest se na českých talířích neobjevuje příliš často, přitom jde o lahůdku, která se pyšní širokou škálou zdraví prospěšných látek.Tato úprava je regionální specialitou z jižní Moravy.
     

postup

  • Čistý a ve slané vodě s vínem uvařený chřest důkladně scedíme. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší a přepuštěným máslem nebo listy salátu.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.