Smažené tvarůžky s lepenicí

Smažené tvarůžky s lepenicí
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 8 koleček olomouckých tvarůžků
    • 8 plátků trvanlivého salámu (např. uherského salámu, ale můžete použít i kostelecký uherák nebo křemešník)
    • 1 vejce
    • 2 lžíce mléka
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • olej
    lepenice
    • 500 g brambor
    • 3 lžíce mléka
    • 500 g kysaného zelí
    • 1 cibule
    • 1 lžíce sádla
    • hrst kadeřavé petrželky
    • pepř
    • sůl

    Touto pikantní pochoutkou potěšíte nejen strýce z Olomouce a navíc si vyzkoušíte přípravu lepenice. Tu si ostatně můžete uvařit i samostatně: šťouchané brambory s kysaným zelím a cibulkou poslouží jako rychlá večeře. Regionální specialita ze střední Moravy.
     

postup

  • tvarůžky
    Mezi dvě kolečka tvarůžků vložíme jeden plátek salámu. Zpevníme párátkem, obalíme v trojobalu a usmažíme dozlatova.
    lepenice
    Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě do změknutí. Vařené je scedíme, rozšťoucháme a zamícháme s vroucím mlékem. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku, vložíme překrájené kysané zelí a krátce podusíme. Zelí vmícháme do kaše, dochutíme sekanou petrželkou, pepřem, popřípadě solí.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.