Brambory na loupačku s bylinkovými tvarohy

Brambory na loupačku s bylinkovými tvarohy
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience


  • 1 000 g brambor, 2 dl mléka, 200 g másla, 2x 250 g měkkého tvarohu, naťová cibulka, česnek, hladká petržel, libeček, pálivá paprika, pepř, sůl
     
     
    Nové brambory vařené ve slupce s ochuceným tvarohem jsou výborným lehkým letním hlavním jídlem.

postup

  • Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce do měkka, nakrojíme do kříže a do řezu vložíme kousek másla. Jeden tvaroh rozmícháme s trochou mléka do hladka, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a promícháme. Druhý tvaroh rozmícháme s trochou mléka a ochutíme paprikou, solí, nasekaným libečkem, přidáme najemno nasekanou naťovou cibulku.
    Brambory servírujeme na talíři společně se dvěma miskami ochucených tvarohů.
     

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.