Bramborové škvarkové knedlíky

Bramborové škvarkové knedlíky
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 1 kg umletých vařených brambor
    • 50 dkg krupice
    • 2 vejce
    • 15 dkg umletých škvarků
    • 3 housky nakrájené na kostičky
    • 2 - 3 lžíce mléka
    • olej

    Brambory byly dlouho nejsnáze dostupnou surovinou, a proto se z nich vařilo mnoho dnes již zapomenutých pokrmů. Brambory, čerstvě umleté škvarky a pár vajec stačí pro přípravu tohoto vynikajícího a jednoduchého receptu ze střední Moravy.
     

postup

  • Vše zpracujeme dohromady, je-li těsto tuhé, přidáme trochu mléka, je-li řídké, přidáme krupici. Děláme menší knedlíčky, které vaříme asi 20 minut. Místo škvarků můžeme knedlíky plnit jemně nasekaným uzeným masem nebo mletým, tučnějším salámem. Sypeme osmaženou cibulkou a doplníme kysaným zelím

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.