Prostředí Bukovanského mlýna, hotelového areálu nacházejícího se na vrcholu kopce mezi obcemi Bukovany a Ostrovánky u Kyjova, láká návštěvníky na okouzlující atmosféru. Celý areál, jehož součástí je skutečný větrný mlýn, je vystavěn v tradičním stylu moravského Slovácka s neméně stylovými rustikálními interiéry.
Místní
Mlynářská restaurace je certifikovanou certifikací Czech Specials. Základ její gastronomické nabídky tvoří tradiční slovácká a staročeská kuchyně, jíž doplňuje široká škála lahodných jakostních i přívlastkových moravských vín. Pochutnat si zde můžete na nejrůznějších krajových specialitách připravených dle tradičních receptur, například na
kančí kýtě na bylinkách se šípkovou omáčkou či staromoravském hovězím gulášku ovoněném majoránkou a česnekem se špekovými knedlíky.
V průběhu roku zde pro návštěvníky připravují speciální časově omezené akce. Tou nejbližší bude
týden slovenské kuchyně. Již od úterý 17. března do neděle 23. března si tak v prostředí Mlýnské restaurace budete moci dopřát celou řadu slovenských pochoutek. Mezi předkrmy najdete například
domácí uzené maso s bryndzou, mezi polévkami
oravskou kapustnici. V nabídce hlavních chodů nebudou chybět
halušky s bryndzou a praženou slaninou či s tvarohem a škvarky. Ochutnat budete moci také slovenský
perkelt z vepřové kýty nebo živáňský špíz z krkovice s gratinovanými brambory. Jako dezert se budou vyjímat spišské pirohy s povidly a praženou strouhankou.
Sobota 21. března bude navíc zpestřena veřejnosti určenou
degustací vín z produkce místních vinařství rozšířenou o vína vhodná k slovenské kuchyni. Ty můžete vhodně doplnit také slovenskými sýry, jako jsou
korbáčiky,
parenica či
koliba. Přijeďte do Bukovanského mlýna okusit chuť Slovenska.