Restaurace Triton – hotel Adria

Restaurace Triton – hotel Adria

Send by e-mail
  • Snad každý jsme šli okolo hotelu Adria na Václavském náměstí aniž bychom tušili, co ukrývá. V podzemí sídlí už sto deset let jedna z nejatraktivnějších restaurací vůbec – Triton.
    Je zvykem doby žádat téměř u všeho nějaký příběh.  Na stěnách a stropě této restaurace je vyveden jeden z nejsilnějších vůbec. Mezi krápníky opouští břeh řeky Styx loďka s Chárónem, který převáží do říše mrtvých Eurydiku. Orfeus pak jen smutně pohlíží loďce mizející v mlhách Hádovy říše, když jeho milou nedokázal přivést zpět ani jeho vyhlášený zpěv. 
    Příběh je to vlastně se vším všudy smutný. O to, aby vás vrátil zpět do nálady se však postará zdejší tým, hlavně Tomáš Horák v kuchyni a sommeliér Josef Liška. Šéfkuchařovy kreace jsou působivé už napohled. Zdobné, pestré s optimistickým odkazem k tomu, že budou jistě i mimořádně chutnat. 





    K dispozici tu nabízejí vedle spousty specialit hned tři meníčka, jedno nápaditější druhého. 
    L´Atelier Gourmet Menu, České Modern Art Menu a Romantické Candlelight Menu. Tématem pro většinu bude patrně druhé jmenované, zaměřte se tedy právě na ně. I když vlastně všechna tři jsou romantická a rozhodně gourmetská, přídomek „moderní“ u českého bude tím, co rozhodne.





    Pražská šunka s křenem, nakládané cibulky, kyselá okurka, bílá čokoláda, rajče a oxalis je jedna z možných kombinací na úvod. Rozdychtí vás už sám pohled na talíř. Rozmanité ozdůbky ze zeleniny, ovoce a někde i jedlých květů dávají tušit jedno: pokud i soubor chutí bude tak pestrý máte se nač těšit. Ujišťuji vás, že už první sousto potvrdí vaše očekávání. Akord jednotlivých vjemů je tak vyvážený a sama vůně tolik slibující, že na svou stráž u brány podsvětí zapomíná i olizující se pes Kerberos a všechny tři hlavy otáčí za procházejícím číšníkem s talířem. Stejně excelentně uchystané kachní prso s pomerančovou omáčkou, vinným zelím a pyré z černého kořene má ještě nevšední bonus. Sommeliérem zvolené zemské víno Neronet z hroznů vinic na svazích vinařství Salabka v pražské Tróji. Jediný doušek vystřelí prožitek z krmě až kamsi mezi krápníky pod stropem.  
    Mnoho se toho vlastně o Tritonu říci nedá, tady platí jediné: veni – vidi – vici. Za ono „zvítězil jsem“ budiž považováno vaše rozhodnutí do jeskyně v hotelu Adria sestoupit. 


     
    Restaurace Triton – hotel Adria, Václavské náměstí 26 , Praha 1 ,110 00
    tel.: +420 221 081 218, e-mail: info@tritonrestaurant.cz, https://www.tritonrestaurant.cz
    otevřeno: Út – So 17.00 – 23.00

    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.