Restaurace Tarouca

Restaurace Tarouca

Send by e-mail
  • Pro snadnou dostupnost a celkově přívětivou atmosféru vyrostla v Průhonicích spousta pohostinských zařízení všeho druhu. Je jich tolik, že se skrze ně na některé starší méně nápadné zapomíná. Restaurace Tarouca v tamním Parkhotelu je toho příkladem. Je však nutné říci, že rozhodně nezaslouženě. V neprovokující prostoře rozdělené sloupovím panuje vlídná nálada s trochou starosvětské jakoby až melancholie. To je však jen zdání. Jakmile začne perzonál rozdělovat objednávky příslušným hostům, prostor ožije.



    Je k tomu také důvod. Jakkoliv kuchyně i mezinárodní výběr, její silnou stránkou je česká část lístku. Navíc jsou krmě zpracované tradičními postupy podle dobových receptur. To ovšem neznamená zastaralými. Díky vyšším kvalitám českých produktů spolu s novými možnostmi současných technologií dostávají klasiky naší kuchyně nový rozměr. Nejsou jiné, chuťový efekt zůstává co do výsledku stejný. Ale díky zmíněným aktualizacím mají exponovanější jasně poznatelný důraz a čistotu.





    Hostu se tak dostává prožitku, který je na maximum umocněný právě v tónech původního projevu té které krmě. Jistotami jsou vedle nesestřelitelné svíčkové předkrmový tatarák, vede toho pak další mizející receptury. Možná překvapivě tu mají kdysi velepopulární ve vlastním nálevu nakládané buřty s cibulí. Ty bývaly často první volbou v pivnicích při posezení u piva. Z hlavních chodů je hitem pečený candát na kmíně a hojně rozšířené, zde vždy  však zvláště povedené bramborové knedlíky plněné uzeným masem,  s kysaným zelím a smaženou cibulkou. Přestože jde o hromsky velkou porci, po posledním soustu budete mít cukání dát si nášup. Nevynechal bych ani hovězí filet Djulbastia. Ten možná není až tak původní, ale od časů, kdy býval ozdobou lístků snad všech vináren a restaurací vyšší třídy jsme ho tehdy přijali za vlastní. 



    Restaurace Tarouca - Parkhotel, Uhříněveská 12, Průhonice, Praha-Západ 252 43
    tel.: +420 267 750 763-5, e-mail:  info@parkhotel-pruhonice.cz, https://www.restaurace-tarouca.cz
    otevřeno: Po – So 7.00 – 22.00, Ne 7.00 – 10.00  /otevírací doba se v průběhu sezóny mění, je nutná rezervace/

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.